Két gyengém van kaja téren, mégpedig a friss, ropogós fehér kenyér és a pizza. Én elég gyakran sütök pizzát, mindig Jamie Oliver pizza receptje alapján ami szerintem a legegyszerűbb recept amit valaha láttam.
Ebből a mennyiségtől nekem 2 közepes méretű tepsivel lett pizza. Ha esetleg azon gondolkozol, hogy elfelejtettem a cukrot az élesztőhöz, akkor gyorsan meg is nyugtatlak, ugyanis egyáltalán nincs szükség rá. A langyos vízben tökéletesen felfut az élesztő cukor nélkül is.
Hozzávalók:
- 500 g dia-wellness ch mínusz lisztkeverék
- 1 evőkanál sikér
- 2 evőkanál olaj
- 350 ml langyos víz
- 1 csomag instant élesztő
- Só
Elkészítés:
A langyos vízbe beleteszem az olajat, az élesztőt és szórok a tetejére egy kis lisztet, majd félre tettem.
A kelesztő tálba (nekem tupperes van, nélküle egyszerűen képtelen voltam jó kelt tésztát csinálni) kimértem a lisztet és összekevertem a sóval, egy púposabb evőkanál sikérrel.
A közepébe csináltam egy mélyedés, lassanként öntöttem bele az élesztős vizet. Közben egy villával folyamatosan dolgoztam össze.
Amikor a tészta nagyjából összeállt kézzel addig dagasztottam amíg homogén állagú nem lett (pár perc az egész, nem kell tőle tartani).
Rátettem a kelesztő tál tetejét és 1,5 órán át hagytam kelni.
Két részre osztottam a tésztát téglalap formájúra nyújtottam, beletettem a tepsibe, majd megszórtam a feltétekkel
Ezt mindenki ízlés szerint válogathatja, hogy mi kerüljön rá. Nálunk most paradicsom püré, sonka, szalámi, pirított hagyma, kukorica és sajt került rá.
Alsó-felső sütéssel 220 °-on sütöttem amíg a sajt meg nem pirult.
Érezhető rajta, hogy nem fehér lisztből készült, de így is nagyon könnyű, normál vastagságú tészta készült belőle.
Ha tetszik a recept oszd meg másokkal is.