A liszt és a cukor lecserélése után a következő lépésünk a fehér rizs kiiktatása. A barna rizs nálunk nem opció én se rajongok érte, de a férjem meg sem eszi. Bulgurt már többször ettünk, még gdm-es terhességeim során és szerettük, így erre esett a választás. Valahol olvastam róla, hogy török rizsnek is nevezik. Abszolút egyszerű elkészíteni, ezerszer könnyebb, mint a sima rizst és eddig nekem mindig "pörgős" maradt.
Hozzávalók:
- 1,2 kg sertés comb
- 600 g mexikói zöldségkeverék (mirelit)
- 200 ml víz
- Só
- Bors
- 250 g bulgur
Elkészítés:
A római tál alját és tetejét kicsit átöblítettem vízzel, egyből ebbe kockáztam a húst. Kimértem a zöldségkeveréket, hozzáadtam a húshoz, sóztam, borsoztam és jól összekevertem. Felöntöttem a vízzel és a hideg sütőbe tettem.
250 C°-on nekem 1,5 óra alatt lett kész (nagyjából fél óránként kivettem és átkevertem az egészet)
Amikor már csak nagyjából fél óra volt vissza kimértem a bulgurt, beleöntöttem egy fém lábosba. Vízforralóban 0,5 liter vizet forraltam, ráöntöttem a bulgurra és fedővel letakartam. Bizony, bizony...ezen a ponton felejtettem el megsózni szóval ti ne tegyétek. Vizet beleönt, sóz, kever egyet, lefed.
Mire a bulgur megszívja magát és megpuhul addigra elkészül mellé a húsos, zöldséges ragu is.
Ha tetszett a recept lájkold a bejegyzést és oszd meg másokkal is :)
⬇️⬇️⬇️