Amikor megismertem a férjem még egyáltalán nem volt hajlandó megenni a csirke húst semmilyen formában (ma már a mellét megeszi, de csak ritkán), viszont a paprikás csirke szaftját nokedlivel nagyon szereti, ezért mindig ha csirkére vágytam, akkor ezt készítettem. Szóval megpróbáltam alakbarát módon elkészíteni.
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek pirospaprika
- 330 g natúr joghurt
- Só
- Bors
- 2 ek Dia-wellness Zero 6 lisztkoncentrátum
Elkészítés:
A hagymát apróra vágtam, a húst alsó-felső combra. Olajat hevítettem egy lábosban.
Olajon megfonnyasztottam az apróra vágott hagymát, félre húztam, hogy kicsit hűljön majd belekevertem két evőkanál pirospaprikát (ezt azért tanítjuk így, mert a paprika nagyon gyorsan megég) Visszahúztam a lapra, beletettem a csirke combokat, kicsit pirítottam.
Felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ellepje és hagytam lassan megfőni.
Amikor a hús már majdnem puha lett, kiszedtem egy tányérra. A natúr joghurtot összekevertem csomómentesre a dia-wellness zero 6 liszttel. Merőkanállal szedtem a paprikás léből hozzá, majd az egészet kevergetés közben visszaöntöttem a lábosban maradt léhez.
Amikor felforrt visszatettem a húsokat is és készre főztem.
A köret természetesen nokedli volt én dia-wellness lisztekből csináltam (ez majd egy következő bejegyzésben lesz), de lehet teljes kiörlésű lisztből, zablisztből vagy Szafi szénhidrátcsökkentett galuska keverékből, annak aki még egyszerűbben szeretné elkészíteni.
Ha tetszett a recept lájkold a bejegyzést és oszd meg másokkal is :)
⬇️⬇️⬇️